Nienke, Steven en ik

Nienke, Steven en ik

woensdag 20 juli 2016

Hallo meisje, ben je ziek?

We hebben recent een heleboel lego gekregen van Maartjes ouders. Allemaal prachtige sets uit haar jeugd. Nienke blijkt hier al heel goed in te zijn. Als je haar maar een beetje helpt met zoeken kan ze het al grotendeels zelfstandig bouwen.

Maar je merkt aan haar dat ze het bouwen ondergeschikt vind aan het spelen dat daarop volgt. Ze zit veel te dromen of speelt alvast met de poppetjes en we moeten haar regelmatig weer even wijzen op het feit dat het model nog niet af is.

Deze week hebben we een ziekenhuis gebouwd. Als laatste moesten er, zoals zo vaak bij dat soort lego gebouwen, een paar bloemetjes neergezet. Nienke zet ze neer en pakt meteen het vrouwelijke poppetje dat bij het ziekenhuis hoort. Ze zet het bij de bloemetjes en dan begint haar spel:


''Kijk pappa, dat is het meisje en die moet hier staan want die gaat de bloemetjes water geven. En als er dan andere mensen aankomen dan vragen die 'Hallo meisje, ben je ziek?' En dan zegt zij 'Nee hoor, ik ben alleen maar de bloemetjes aan het water geven, ik hoef niet naar de dokter hoor.' En dan lopen die andere mensen door en dan kan zij rustig de bloemetjes water geven.''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten